15-5-2018
Ergert u zich er soms ook aan? Aan debatten met slechts één of geen enkele vrouwelijke deelnemer? Kent u de klassieke excuses? Kan dit voor u door de beugel? In oktober van dit jaar en in mei van volgend jaar kiezen we weer heel wat mandatarissen op alle niveaus. Onder meer door middel van debatten hengelen de kandidaten naar onze stemmen. Om de belangen van vrouwen niet over het hoofd te zien, is het cruciaal dat er in deze panels voldoende vrouwen zetelen.
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
20 dagen verlof voor vaders en meemoeders na de geboorte van een kind, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. De Vrouwenraad en de Gezinsbond lanceren een online petitie om hun eisen inzake geboorteverlof kracht bij te zetten. "In het verleden bleek uit verschillende onderzoeken dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is van meer geboorteverlof. Met deze petitie willen we de druk op de regering verhogen om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraad, en Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht