14-2-2020
All1 lanceert een nieuwe enquête om een beter inzicht te krijgen in de noden en eventuele problemen van de grote groep alleenwoners. Een ‘alleenwoner’ is elke persoon die alleen woont, met of zonder kinderen, al dan niet in een latrelatie, en die financieel alleen instaat voor zijn of haar onderhoud. In grote steden zoals Brussel bestaat de helft van de huishoudens uit 1 persoon en hun aantal neemt nog verder toe. Het onderwerp blijft dus brandend actueel, behalve op de politieke agenda…
10-2-2020
8 maart, Internationale Vrouwendag, wordt in België getrokken door de Wereldvrouwenmars en staat dit jaar in het teken van het belang van een sterke sociale zekerheid. De Vrouwenraad is erg vertrouwd met de sociale zekerheid en heeft een aantal gefundeerde en gedocumenteerde eisen klaarliggen, zoals de afschaffing van het statuut van samenwonenden, de moederschapsvergoeding tegen 100 %, volledige eigen rechten voor iedereen en een volwaardige kinderbijslag.
Samen met vrouwelijke vluchtelingen uit vijftien verschillende landen heeft de Vrouwenraad via een boek annex film een aanzet gegeven om de positieve verhalen van vrouwen naar buiten te brengen: hoe zij met vallen en opstaan een nieuwe thuis bouwen en een plek vinden waar ze een toekomst voor zichzelf zien.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

* verplicht