Nieuws
10 punten voor een goed lokaal gelijkekansenbeleid V/M
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
2018-07-09Lees meer
Feminist Lab 2018
Ben jij ervan overtuigd dat de wereld meer feminisme en sterke feministes nodig heeft? Dan ben jij misschien de ideale kandidaat voor het Feminist Lab van de Vrouwenraad! Van 14 tot 16 september 2018 willen we jonge feministen samenbrengen om ideeŽn en ervaringen uit te wisselen, gesprekken te voeren en te reflecteren over feminisme en vrouwenrechten.
2018-06-04Lees meer
Marleen Temmerman krijgt prestigieuze Marie Popelin-prijs van de Vrouwenraad
Vanavond heeft Vrouwenraad-voorzitter Magda De Meyer de Marie Popelin-prijs overhandigd aan Marleen Temmerman, gynaecologe, professor, wetenschapper, veldwerker en beleidsmaker. Zij werd gehuldigd voor haar levenswerk, de strijd voor vrouwenrechten, met een beeld in terracotta van kunstenares Martine Bossuyt.
2016-01-28Lees meer