Persberichten 2017
Voorstelling studie prostitutie en georganiseerde misdaad
26-4-2017
De twee Vrouwenraden hebben vandaag de studie voorgesteld van Claude Moniquet, veiligheidsexpert en directeur van het gerenommeerde ESISC (European Strategic Intelligence and Security Center), over de link tussen mensenhandel, seksuele uitbuiting, prostitutie en georganiseerde misdaad.
TRUMP beëindigt de financiering van NGO’s die abortushulpverlening steunen
26-1-2017
Tijdens zijn verkiezingscampagne dreigde Donald Trump, de toenmalige Republikeinse voorzitter van de VS, om het recht op zwangerschapsafbreking en de toegang tot geboorteregeling te beperken door een einde te stellen aan het toekennen van overheidssubsidies. De toon was gezet, dit veroorzaakte meteen een stroom van protest onder Amerikaanse vrouwen. Deze laatsten haastten zich om anticonceptiemiddelen aan te schaffen, uit vrees dat zij niet langer toegang zouden hebben tot de centra voor geboorteregeling.
Vrouwenraad steunt #LightsforRights van de Brussels Grassroots Coalition
20-1-2017
Vrijdagavond om 18u00 onze tijd zal de wereld met ingehouden adem luisteren naar de inauguratiespeech van de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Zijn uitspraken en voornemens van de voorbije maanden deden twijfels, onzekerheden, boosheid, angst en vrees de kop opsteken.
Zweeds experiment te duur? Ach, kom nou
5-1-2017
De media berichtten deze week over het zogenaamd geflopte experiment met de 30-urenweek in een woon- en zorgcentrum in het Zweedse Göteborg. De werkdag werd er ingekort met twee uur: van acht uur werken naar zes uur, met behoud van loon. De werknemers waren enthousiast, de politici verdeeld. De tegenstanders vonden het systeem te duur.