Persberichten 2017
Internationale mannendag: Stap mee op voor meer geboorteverlof voor jonge papa's
16-11-2017
Zondag 19 november, Internationale mannendag: Stap mee voor meer geboorteverlof voor jonge papa's Als kersverse vader of meemoeder kun je in ons land binnen de vier maanden na de geboorte van je baby maximaal tien dagen verlof krijgen. We spreken dan over drie dagen betaald verlof en zeven dagen met uitkering via de mutualiteit. Het Europees gemiddelde bedraagt 12,5 dagen. Een zelfstandige krijgt hier niets. Het moet dus beter!
Grensoverschrijdend gedrag: 'Wanneer het klachten regent, is het eigenlijk al te laat'
15-11-2017
Eerst het slechte nieuws: wanneer het klachten regent over seksueel grensoverschrijdend gedrag is het onherroepelijk te laat. Te laat voor slachtoffers en daders, te laat ook voor hun familie en vrienden die ongewild mee worden gesleurd in een verhaal waar niemand van hen voor koos en dat hen dwingt tot pijnlijke keuzes.uittrekt.'
Belgie scoort slecht in de EIGE index
10-10-2017
Vandaag presenteerde EIGE (European Institute for Gender Equality) zijn jongste index, waarbij de gendergelijkheid binnen de Europese landen onderling over de jongste tien jaar vergeleken werd. De index beslaat zeven grote domeinen: werk, kennis, macht, geld, tijd, gezondheid en geweld.
Tien jaar antidiscriminatiewet
5-10-2017
Tien jaar antidiscriminatiewet De anti-discriminatiewet blies dit jaar tien kaarsjes uit. Maar geen reden tot juichen. Vandaag ligt na tien jaar eindelijk het evaluatieverslag in het parlement.
Vrouwenraad & Gezinsbond
6-6-2017
Vrouwenraad en Gezinsbond lanceren petitie voor uitbreiding van verlof voor jonge vaders en meemoeders, zonder inkomensverlies
Voorstelling studie prostitutie en georganiseerde misdaad
26-4-2017
De twee Vrouwenraden hebben vandaag de studie voorgesteld van Claude Moniquet, veiligheidsexpert en directeur van het gerenommeerde ESISC (European Strategic Intelligence and Security Center), over de link tussen mensenhandel, seksuele uitbuiting, prostitutie en georganiseerde misdaad.
TRUMP beëindigt de financiering van NGO’s die abortushulpverlening steunen
26-1-2017
Tijdens zijn verkiezingscampagne dreigde Donald Trump, de toenmalige Republikeinse voorzitter van de VS, om het recht op zwangerschapsafbreking en de toegang tot geboorteregeling te beperken door een einde te stellen aan het toekennen van overheidssubsidies. De toon was gezet, dit veroorzaakte meteen een stroom van protest onder Amerikaanse vrouwen. Deze laatsten haastten zich om anticonceptiemiddelen aan te schaffen, uit vrees dat zij niet langer toegang zouden hebben tot de centra voor geboorteregeling.
Vrouwenraad steunt #LightsforRights van de Brussels Grassroots Coalition
20-1-2017
Vrijdagavond om 18u00 onze tijd zal de wereld met ingehouden adem luisteren naar de inauguratiespeech van de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Zijn uitspraken en voornemens van de voorbije maanden deden twijfels, onzekerheden, boosheid, angst en vrees de kop opsteken.
Zweeds experiment te duur? Ach, kom nou
5-1-2017
De media berichtten deze week over het zogenaamd geflopte experiment met de 30-urenweek in een woon- en zorgcentrum in het Zweedse Göteborg. De werkdag werd er ingekort met twee uur: van acht uur werken naar zes uur, met behoud van loon. De werknemers waren enthousiast, de politici verdeeld. De tegenstanders vonden het systeem te duur.