3-1-2018
In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de Vrouwenraad de toekomstige nieuwe besturen sensibiliseren voor een degelijk lokaal gelijkekansenbeleid V/M. Hiervoor stellen wij een kort 10-puntenplan en een uitgebreid memorandum ter beschikking. Met dit programma vragen wij specifieke aandacht voor de meest kwetsbare groepen, en dit in alle beleidsdomeinen.
9-11-2017
Op 9 november 2017 opende de Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir officieel de deuren van de Zorgcentra na Seksueel Geweld in UZ Gent, UMC Sint-Pieter Brussel en UMC Luik.In deze centra kunnen slachtoffers van seksueel geweld alle mogelijke bijstand krijgen op n plaats.De ZSGs zijn 24/7 bereikbaar en het slachtoffer staat er centraal.
10-10-2017
Vandaag presenteerde EIGE (European Institute for Gender Equality) zijn jongste index, waarbij de gendergelijkheid binnen de Europese landen onderling over de jongste tien jaar vergeleken werd. De index beslaat zeven grote domeinen: werk, kennis, macht, geld, tijd, gezondheid en geweld.
Het project Miriam verhoogt het empowerment van alleenstaande moeders in het OCMW, doorbreekt hun sociaal isolement en dringt de armoede terug, met het oog op maatschappelijke en socio-professionele integratie. De Vrouwenraad werkt hiervoor samen met de POD Maatschappelijke Integratie, de KdG-hogeschool en de OCMWs van Namen, Charleroi, Sint-Jans-Molenbeek, Leuven en Gent. Het doel is een aanpak te ontwikkelen die op termijn kan uitgerold worden in andere OCMWs. Eind 2017 zal een instrument klaar zijn dat hiervoor kan aangewend worden.
20 dagen verlof voor vaders en meemoeders na de geboorte van een kind, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. De Vrouwenraad en de Gezinsbond lanceren een online petitie om hun eisen inzake geboorteverlof kracht bij te zetten. "In het verleden bleek uit verschillende onderzoeken dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is van meer geboorteverlof. Met deze petitie willen we de druk op de regering verhogen om daar nu eindelijk werk van te maken", zeggen Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraad, en Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.
Vrouwenkracht.net
auwchaward.be ikzwijgnietmeer.be