Persberichten 2018
De Croo ontvangt 10.600 handtekeningen voor meer geboorteverlof
22-11-2018
Vandaag hebben de Vrouwenraad en de Gezinsbond hun petitie voor de uitbreiding van het geboorteverlof voor vaders en meemoeders overhandigd aan Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD).
Seksueel geweld in je relatie?
20-11-2018
Kun en durf je ‘nee’ zeggen tegen je partner en praten over seks? Of doe je soms dingen tegen je wil?
Gedaan met zeiken, it’s time to pee free!
16-11-2018
Op 19 november is het wereldtoiletdag. Wereldwijd zijn er zo’n 2.4 miljard mensen die zonder toilet leven, maar ook in eigen land is er nog werk aan de winkel.
NMBS belooft aan Vrouwenraad en Plasactie vzw om werk te maken van meer, betere en propere toiletten in stations
30-8-2018
NMBS bereid om op vraag van Vrouwenraad en Plasactie sanitair plan uit te werken
Het vaderdaggeschenk van de Vrouwenraad en de Gezinsbond: 20 dagen geboorteverlof
9-7-2018
BRUSSEL - Geen kousen of dassen dit jaar. Voor Vaderdag willen de Vrouwenraad en de Gezinsbond 20 dagen geboorteverlof voor alle papa’s, ongeacht hun statuut en zonder inkomensverlies. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een overgroot deel van de bevolking voorstander is voor meer geboorteverlof.
Vrouwen verdienen beter!
8-6-2018
Als voorzitters van de koepelorganisaties van vrouwenbewegingen willen we onze bijdrage leveren aan het debat over de toegang tot en de perceptie van vrijwillige zwangerschapsafbreking (VZA). Want dat debat en de vrouwen waarom het gaat, verdienen beter.
Ziek tijdens de zes weken voor de bevalling? Brute pech!
8-3-2018
Zwangere vrouwen die ziek worden tijdens de periode van zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum, hebben de pech dat die dagen automatisch omgezet worden in moederschapsrust en dus afgetrokken worden van de 15 weken waarop we in België recht hebben.