Webinar Draagmoederschap

Draagmoederschap, waarbij iemand zwanger is voor een ander, bevindt zich in België in een juridische grijze zone. Hoewel het niet verboden is, bestaat er ook geen duidelijke wetgeving die (altruïstisch of commercieel) draagmoederschap regelt. Eerdere wetsvoorstellen om een juridisch kader te creëren, bleven zonder succes.

Tijdens dit inspirerende lunchwebinar onderzoeken we verschillende feministische invalshoeken. We nodigden twee deskundige sprekers om hun visie te delen:

  • Sigrid Vertommen, verbonden aan de Universiteit Gent en de Universiteit van Amsterdam en lid van Furia, zal ons meenemen in haar onderzoek naar transnationaal draagmoederschap en de feministische perspectieven op reproductieve arbeid.
  • Valérie Lootvoet (Directrice) en Caroline Watillon (Administratrice) van de Université des Femmes zullen hun argumenten presenteren tegen de legalisering van draagmoederschap: ‘Enjeux féministes et structuralistes de la GPA’.

De inzichten uit dit webinar zullen ons helpen om het standpunt van de Vrouwenraad uit 2001 te actualiseren. We hopen dat je erbij bent om mee te denken en te discussiëren over deze belangrijke kwestie.

De presentatie van Université des Femmes gaat door in het Frans. Er volgt een Nederlandstalige samenvatting van de belangrijkste bevindingen.

INSCHRIJVEN KAN HIER

03/10/2024 12:00 Online

Delen

Blijf op de hoogte

schrijf je in op de nieuwsbrief