The history of her story

The History of Her Story – een film en een boek die het resultaat is van een samenwerking tussen de Vrouwenraad en 21 vrouwelijke vluchtelingen komende uit vijftien landen. Deze moedige vrouwen vertellen hoe zij met vallen en opstaan een nieuwe thuis bouwen waar ze een toekomst voor zichzelf zien. Een thuis zoeken betekent een plek in de wereld vinden waar je aankomt, een plek die je voor jezelf moet bouwen en een plaats waar je tot rust kan komen.

Tijdens deze lezing brengt de veldwerker een getuigenis en gaat die nadien in diaoloog met het publiek. Daarna kijken we samen naar de gelijknamige film van regisseuse Mais T. Al Gayyar. In deze film komen de vrouwen uit het boek even aan het woord. Vervolgens is er de mogelijkheid om vragen te stellen over het belang van vrouwenwerkingen en het verband met migratie, asiel, diversiteit, gender en empowerment.

Praktisch

Plaats: Vlaanderen en Brussel

Tijdstip: Deze activiteit is zowel ’s avonds als overdag beschikbaar

Duur: 1,5u + eventuele pauze

Materiaal:

  • boek is te koop voor 10 euro 
  • film (30 minuten) – beamer & geluidsinstallatie

Prijs: 120 euro + kilometervergoeding 

Meer informatie of boeken van een workshop: charlotte.horemans@vrouwenraad.be

Onze veldwerkers

Yasemin Soysal is een sociaal persoon die graag haar steentje wil bijdragen aan de diverse samenleven.  Nadat ze in Turkije haar master filologie heeft behaald, vershuist ze in 1998 naar België en studeerde hier Agogische Bijscholing Orthopedagogie “Interculturalisatie van zorg en welzijn” in Hasselt en vertaler-tolk. Nu werkt ze al 10 jaar bij gemeente Ham als integratieambtenaar.

Jennifer Matos Baez is een spoken word artiest met een vleugje activisme. Ze zet zich in voor de strijd voor gelijke kansen, armoede en diversiteit. Dit door haar stem te geven alsook door opinies te schrijven.
Ze schrijft deze voor Kifkif o.a. over de inheemse geschiedenis, het koloniale verleden van Latijns-Amerika…

Sareh Jalilian is in Teheran geboren en getogen. In 2001 is ze naar België gekomen. Ze heeft gezinswetenschappen gestudeerd en is professioneel actief in welzijnssector. Ze is gespecialiseerd en trainer in thema’s als interfamilial geweld, vreemdelingenwetgeving en cultuursensitief werken. Sinds 2002 is ze lid van YWCA Antwerpen.