Kim De Weerdt (1978) volgt Leen Scheerlinck op, die tijdens de twintig jaar dat ze in dienst was de Vrouwenraad mee heeft uitgebouwd tot een hedendaagse moderne organisatie.

Ze studeerde Romaanse Taal- en Letterkunde en Vrouwenstudies in Brussel, Antwerpen en Aix-en-Provence. Zij woont momenteel in Antwerpen. Haar eerste professionele ervaring deed ze op als junior projectmedewerker bij de Vrouwenraad.

Omwille van haar uitgesproken interesse in kunst en cultuur werkte zij daarna vele jaren voor verschillende beeldende-kunstenorganisaties.

De laatste jaren was ze actief als directeur bij de Academie Beeldende Kunsten te Hoboken, ook was ze coördinerend directeur beeld voor de Academies van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Kim hecht veel belang aan de inclusie van diverse doelgroepen. Dus nam ze deel aan verschillende transversale werkgroepen over diversiteit en gelijke kansen. Ze coördineerde ook meerdere internationale artistieke projecten en samenwerkingen met focus op de MENA-regio.

Haar passie voor genderkwesties en gelijke kansen brengt haar nu terug bij de Vrouwenraad, waar ze als nieuwe directeur met een intersectionele blik samen met het team hoopt de vinger aan de pols te houden en te wegen op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zo wil ze bijdragen aan de realisatie van gelijke behandeling en kansen voor alle meisjes en vrouwen, én ook voor mannen. “Meerstemmigheid is belangrijk, en leert ons te luisteren en te kijken met een open blik opdat we steeds zouden bijleren van elkaar”, aldus de nieuwe directeur.