De Vrouwenraad

Wie zijn we, wat doen we, onze geschiedenis, wat we aanbieden en meer ontdek je hier.

Wie zijn we?

Wij willen het geweld op vrouwen en meisjes bannen, stereotypering en seksisme zichtbaar maken en bestrijden, en de transitie naar een zorgzame samenleving ondersteunen.

De Vrouwenraad is een koepelorganisatie voor verenigingen die werken aan gelijke kansen en rechten voor m/v/x in een diverse samenleving.

Zo vormen we niet alleen het aanspreekpunt voor de overheid, maar bundelen we ook de krachten van onze leden om allemaal samen onze impact te vergroten. Ons uiteindelijke doel is een zorgzame en duurzame maatschappij zonder structurele ongelijkheid. Daarmee bedoelen we een maatschappij weg van ongebreidelde groei, maar met een feministische economie waarin het welzijn van mensen en het voortbestaan van de planeet de belangrijkste maatstaven zijn. Om structurele ongelijkheid te bestrijden, behartigen en verdedigen we kansen en rechten zoals vastgelegd in verdragen over vrouwen- en mensenrechten.

Wat doen we?

Dit doen we via lobbywerk, onze nieuwsbrief, een podcast, social media, workshops, deelname aan panelgesprekken en debatten, uitwerking en coördinatie van relevante projecten.

Je vindt op deze website onder thema’s alle relevante projecten en dossiers waar de vrouwenraad mee bezig is terug. Daarnaast geven we ook vormingen en workshops en neem zeker een kijkje op onze andere websites om meer te weten te komen over de jongerenwerking, genderinclusief beleid op lokaal niveau, begeleiding voor alleenstaande ouders en meer.