Music unites, stories connect

Maart staat in het teken van de vrouw. Dat vieren we door rond dit thema de Vrouwenraad te verbinden met het Vlaams Radiokoor en wel voor de productie Story of a Lifetime.

In Story of a Lifetime brengt het Vlaams Radiokoor de soundtrack van het levensverhaal van een doodgewone vrouw – jij, of ik, of die vrouw in de straat. Op de soundtrack staan hedendaagse a capella werken, arrangementen van popmuziek en Franse chansons zij aan zij. Tussen de werken zorgt Stef Van Alsenoy met zijn surround soundscapes voor flarden en herinneringen, die het verhaal auditief ondersteunen.

Het bijzondere blijven zien in een doodgewoon leven, dat doen talloze vrouwen die hun thuis hebben (her)opgebouwd ver van een land dat ooit ’thuis’ was. De concerten van Story of a Lifetime worden voorafgegaan door een lezing van Vida Razavi die uit haar eigen leven put én ons meeneemt in haar visie op de kracht van verbinding.

Vlaams Radiokoor olv Marcus Creed
met Kelly Poukens, sopraan

12 maart – 20:15 🎟️ Brussel, Flagey – wereldpremière
15 maart – 20:00 🎟️ Concertgebouw, Brugge
16 maart – 20:15 🎟️ Jezuiëtenkerk, Lier
17 maart – 20:00 🎟️ Amuz, Antwerpen

🎧 beluister de muziek (van o.a. John Cage, Barbara, Jonathan Dove, Jacques Brel,..) 
 ℹ️  lees meer over het programma
🎤 19:30 > inleiding met Sander De Keere & Marcus Creed

Leden van de Vrouwenraad bekomen tickets aan kortingstarief, stuur een mail om de kortingscode te verkrijgen. 

The History of Her Story

“The History of Her Story” bundelt sterke en positieve verhalen van 21 moedige vrouwelijke vluchtelingen uit 15 verschillende landen.

Zij vertellen hoe zij met vallen en opstaan een nieuwe thuis bouwen en een plek vinden waar ze een toekomst voor zichzelf zien.

De verhalen gaan over vrouwen die hier 25 jaar geleden aankwamen, maar ook over vrouwen die hier nog maar 1 jaar zijn. Vrouwen van in de 20 tot in de 60, moeders, alleenstaanden, vrouwen die studeren, werken en/of vrijwilliger zijn.

Vluchten betekent je familie en vrienden achterlaten, je werk verliezen net als de vanzelfsprekendheid van het leven zelf. Een nieuwe thuis zoeken betekent ook een plek vinden waar je je veilig voelt.