Workshop History of Her Story

“Integratie is terug een evenwicht vinden”–Alia Hebba, The History of Her Story 

Integratie gaat over meer dan het leren van een nieuwe taal en het vinden van werk. Het gaat erom dat je opnieuw je weg leert vinden in een vreemde omgeving. Verhalen van integratie zijn divers en complex. Bovendien zijn de verhalen van vrouwen die hier komen, overleven en opnieuw hun leven opbouwen vaak onbekend. Met The History of Her Story vertellen we de verhalen van vrouwen die in België een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Hun inspirerende getuigenissen laten zien dat integratie alleen kan slagen als er steun en openheid is vanuit de samenleving. 

The History of Her Story is een kortfilm en een boek waarin 21 vrouwelijke vluchtelingen komende uit vijftien landen hun verhaal delen. Deze vrouwen vertellen hoe zij met vallen en opstaan een nieuwe thuis bouwen waar ze een toekomst voor zichzelf zien. Een thuis zoeken betekent een plek in de wereld vinden waar je aankomt, een plek die je voor jezelf moet bouwen en een plaats waar je tot rust kan komen. 

Tijdens onze workshop vertelt een ervaringsdeskundige haar eigen verhaal en gaat die nadien in dialoog met het publiek. Vervolgens kijken we samen naar de kortfilm The History of Her Story van regisseuse Mais T. Al Gayyar. Tenslotte gaan we in dialoog over wat succesvolle integratie is, en welke rol van betekenis iedereen kan spelen om hieraan bij te dragen. 

De workshop is zowel geschikt voor organisaties die werken met nieuwkomers als voor nieuwkomers zelf. Daarnaast kan de workshop worden gegeven aan elke soort groep mensen die wensen te reflecteren op het thema migratie en integratie, inclusief scholen en jongerenwerkingen. 

Voor elk doelpubliek zullen wij de inhoud en vorm van de workshop aanpassen om aan te sluiten bij de leefwereld van deelnemers. Heb je vragen hierover? Stuur dan een mailtje naar Vida Razavi, de coordinator voor dit project. 

Praktisch 

Plaats: Vlaanderen en Brussel 

Tijdstip: Deze activiteit is zowel ’s avonds als overdag beschikbaar 

Duur: 1,5u + eventuele pauze 

Materiaal: 

  • boek is te koop voor 10 euro + 3 euro verzending 
  • film (30 minuten) – beamer & geluidsinstallatie 

Prijs: 120 euro + kilometervergoeding 

1.5 uur Vlaanderen en Brussel

Delen

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in