The Next Wave

Welkom bij The Next Wave, de jongerenwerking van Vrouwenraad, een platform voor en door jonge feministen. The Next Wave (TNW) is een safe(r) en braver space voor feministen (zij/die/hij) tussen 18 en 30 jaar. Op regelmatige basis komen we samen waarbij we onze visies delen en samen op zoek gaan naar intersectionele oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.  

It’s all connected. Alles is met elkaar verbonden: de strijd voor een anti-racistische maatschappij, de strijd voor gendergelijkheid, de strijd voor LGBTQI+-rechten, de strijd voor de rechten van mensen met een beperking, de strijd voor dierenrechten, de strijd voor het klimaat… Als we al die struggles zien, kan het al eens overweldigend zijn. Het is vaak moeilijk om een pasklaar antwoord te hebben en/of te weten wat jij kan doen om bij te dragen aan maatschappelijke verandering. The Next Wave wil daarom jonge mensen (18-30 jaar) bij elkaar brengen die vooral met heel wat kritische vragen zitten. Hoe kan ik mijn steentje bijdragen? Wat betekent intersectionaliteit en hoe zet ik het om in de praktijk? Op welke manier kunnen we actie ondernemen waarbij rekening wordt gehouden met iedereen? Hoe kan ik vastgeroeste denkpatronen in mijn omgeving en in mijzelf veranderen? Hoe kan ik mijn stem laten horen? … We gaan samen op zoek naar antwoorden.  

Met The Next Wave komen we een drietal keer per jaar fysiek samen. Daarnaast hebben we een online community op Facebook. https://www.facebook.com/groups/thenextwavevrouwenraad/ Hier kunnen jonge feministen hun meningen, interessante events, workshops en vacatures delen. Ook vinden we kennisdeling belangrijk waardoor we een tweewekelijkse update doen van interessante zaken die onze collega’s bij de Vrouwenraad hebben zien passeren.  

Sluit je aan bij The Next Wave! Iedereen (cis/trans vrouwen, non-binaire personen, cis/trans mannen) tussen 18 en 30 jaar is welkom om deel te zijn van The Next Wave community!  

 

Samenkomsten The Next Wave 2024 (datums nog te bepalen)  

  • 23 maart 2024: How Can I make a difference?
  • 4 mei 2024: Men and Feminism
  • 5 oktober 2024: Afrofeminism (in samenwerking met Lila Mukayisire)
  • November (datum nog te bepalen)

Online The Next Wave community  

https://www.facebook.com/groups/thenextwavevrouwenraad  

Blijf op de hoogte

schrijf je in op de nieuwsbrief