Fotografie: Jules Cesure

Beeldspraak 

Black joy , ecosysteem en afro feminisime.  

25 maart 2024

Black joy , ecosysteem en afro feminisime.  

De Vrouwenraad, i.s.m. All About Things, organiseerde een participatief traject genaamd Beeldspraak. In dit traject brachten we 20 vrouwen uit de Congolese, Burundese en Rwandese diaspora samen. Dit met volgend doel: een muurschildering creëren die een ode brengt aan hun diaspora. Het schilderen van deze street art mural lieten we door een professionele kunstenaar doen.De deelnemers refelecteerden over o.a. de stijl, het concept, de artist van de street art mural en de keuze tussen verschillende ontwerpen. Door de uitwisselingen tussen de deelnemers, hun motivatie en energie kwam de street art mural tot stand waarbij het winnende ontwerp getoond wordt als onderdeel van de street art route “The crystal ship” in Oostende.

Dit ontwerp werd gemaakt door de Zuid-Afrikaanse street artists Bief 37 en zijn assistentFalko Fantastic en staat in teken van twee termen: ecosysteem en afro feminisme. Het kunstwerk is vanaf 1 april 2024 te bezichtigen op de Torhoutsesteenweg 440 te Oostende.  

Op 1 april vieren we ook het startmoment met een panelgesprek  met Kota Kotahuny (kunstenaar en curator, oprichter platform Please add color) , Brenda Bikoko (Docent Kunst en Congo & Antroplogie van de Kunsten) en Sibo Kanobana (docent sociolinguistiek en postkoloniale studies, Auteur Zwarte bladzijden , 221, en Witte orde, 2024) over de rol van kunst in de publieke ruimte en dekolonisatie 

Waar: 0.666, Hendrik Baelskaai 27 

Wanneer: ma 1 april, 14u 

Het project Beeldspraak konden we niet realiseren zonder de waardevolle inbreng van volgende deelnemers: Bella Manirambona, Camille Lofongo, Cynthia Van Daele, Eva Kamanda, Fleuriëlla Manirambona, Jalloh Aissatou, Jessy Bandora, Lila Mukayisire, Louise Ngandu, Lynn-Béline Manirambona, Maravilha Munto, Marie-Donelle Mulayi, Modi Ntwambwe, Nadia Seheye, Rita Afonso, Sandrine Ekofo, Sentia Seheye, Shanice Wanjiku, Suzanne Monkasa en Wendy Bisimwa.  

Ook werd het mogelijk gemaakt door de steun van Dienst Gelijke Kansen van FOD Justitie.  

Delen

Blijf op de hoogte

schrijf je in op de nieuwsbrief