Familie voor elkaar

6 juni 2023

Familie voor elkaar is een campagne waarin we de veerkracht en creativiteit van families vieren. In vier verschillende familieportretten laten we zien dat het niet de opbouw van een familie is die haar definieert, maar de onderlinge steun en toewijding die er voor elkaar is. De campagne is een samenwerking tussen meer dan tien gelijke kansenorganisaties.

Maak hier kennis met de verhalen van Kasper en Astrid, Lale, Jennifer, Hanne en Veerle.

Familie voor elkaar is een initiatief van: Çavaria, Ella vzw, Furia, Merhaba, MoveMen, RoSa vzw, Sensoa, Sophia, Transgender Infopunt, Vrouwenraad en Wel Jong.

Familie voor elkaar werd mogelijk gemaakt door steun van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Foto’s zijn van Mayli Sterkendries en video’s van Yentl De Baets.

Volg de campagne ook op InstagramFacebook en TikTok.

Kasper, Astrid, Billie, Pippa en Sue

tKasper is trans man en de papa van Billie. Hij is samen met Astrid, de mama van Pippa en Suz. In de campagne ze vertellen over online daten als trans persoon, hoe Kasper zijn dochter moest vertellen dat hij in transitie wilde en hoe ze het als samengesteld gezin met elkaar kunnen vinden.

Lale, Özkan en Yasin

Lale voedt haar zoons Özkan en Yasin alleen op. Ze bespreekt de voor- en nadelen van alleenstaande mama zijn, hoe haar broers en zussen altijd voor haar klaarstaan, en hoe het overlijden van haar eigen mama haar heeft veranderd.

Jennifer

Jennifer heeft twee abortussen gehad in het verleden. Nu ze ook moeder is van twee dochters ervaart ze dat het nog altijd moeilijk is om er over te praten.

Hanne, Veerle en Otis

Hanne en Veerle zijn de LGBTI+-ouders van Otis. Ze krijgen vaak vragen over hun traject, maar niet altijd op een beleefde manier. Ze voeden Otis heel genderbewust op. Ze letten er op dat speelgoed en kleertjes niet altijd genderstereotype zijn en laten hem vooral veel zelf kiezen.

Delen

Blijf op de hoogte

schrijf je in op de nieuwsbrief