Workshop History of Her Story

The History of Her Story – een film en een boek die het resultaat is van een samenwerking tussen de Vrouwenraad en 21 vrouwelijke vluchtelingen komende uit vijftien landen. Deze moedige vrouwen vertellen hoe zij met vallen en opstaan een nieuwe thuis bouwen waar ze een toekomst voor zichzelf zien. Een thuis zoeken betekent een plek in de wereld vinden waar je aankomt, een plek die je voor jezelf moet bouwen en een plaats waar je tot rust kan komen.

Tijdens deze lezing brengt de veldwerker een getuigenis en gaat die nadien in diaoloog met het publiek. Daarna kijken we samen naar de gelijknamige film van regisseuse Mais T. Al Gayyar. In deze film komen de vrouwen uit het boek even aan het woord. Vervolgens is er de mogelijkheid om vragen te stellen over het belang van vrouwenwerkingen en het verband met migratie, asiel, diversiteit, gender en empowerment.

*Deze workshop kan ook gegeven worden in middelbare scholen. We hebben hiervoor een aangepast programma. Voor meer info hierover kan je ons een mailtje sturen.

Praktisch

Plaats: Vlaanderen en Brussel

Tijdstip: Deze activiteit is zowel ’s avonds als overdag beschikbaar

Duur: 1,5u + eventuele pauze

Materiaal:

  • boek is te koop voor 10 euro + 3 euro verzending
  • film (30 minuten) – beamer & geluidsinstallatie

Prijs: 120 euro + kilometervergoeding

1.5 uur Vlaanderen en Brussel

Delen

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in